Nagios

https://www.nagios.org/

NagiosXI er en proaktiv overvågningsløsning til it-systemer og produktionsmaskiner, hvor de relevante personer altid bliver informeret, når systemerne ikke svarer eller ikke reagerer som forventet. På denne måde vil det være muligt for jer at udbedre fejlene, inden det betyder driftsforstyrrelser for jeres virksomhed.

Denne løsning er interessant for alle virksomheder, der gerne vil have tillid til stabiliteten i deres IT-systemer. NagiosXI overvåger konstant de enhederne, der befinder sig på netværket, og I kan få besked om næsten alt – med det samme, hvis der opstår fejl eller mangler. I kan for eksempel få at vide når:

  • Du eller nogle af dine medarbejdere ikke længere kan sende eller modtages e-mails
  • Websitet ikke er tilgængeligt
  • Servere er ved at mangle kapacitet
  • Switche fejler
  • Medarbejdere ikke længere kan udskrive fra printerne
  • Kopimaskiner fejler
  • Telefonsystemet ikke længere er “i luften”

Når i benytter jer af NagiosXI har i mulighed for at skabe en række rapporter med status over jeres drifts-situation. Denne rapport kan også automatisk genereres hver dag, uge eller måned. Disse rapporter kan laves, så de har værdi både for IT drift og for ledelsen, da de skaber et løbende overblik over stabiliteten af virksomhedens drift.

Rapporter, der bland andet beskriver “oppe-tiden” på jeres enheder, er specielt relevant, hvis I har outsourcet nogle af jeres netværks-enheder til tredje part. Her vil I kunne dokumentere, hvis jeres partner ikke overholder jeres aftale (Service Level Agreement). GlobalSequr A/S har i mange år arbejdet med NagiosXI, og denne erfaring betyder, at vi har udviklet en masse automatik til NagiosXI platformen. Denne automatik gør overvågningen i stand til selv at håndtere fejlretning på de problemer, der måtte opstå i din virksomhed.