Ransomware

Der er efterhånden flere og flere danske virksomheder som bliver ofre for ransomware angreb og i lang tid må kæmpe med de administrative og økonomiske skader som et sådan angreb medfører. Hackerne er ofte ganske innovative og det er derfor vigtigt at virksomhederne bestræber sig på at have lige så innovativ sikkerhed.

Hvad er ransomware?

Ransomware er en type malware som ”kidnapper” alle dine data, f.eks. ved at kryptere dem, så du ikke har adgang til dem og opkræver derefter en løsesum for at du får dine data tilbage igen. I mange tilfælde har det dog ikke gjort noget forskel at betale løsesummen, da mange ikke har fået deres data tilbage efter pengene er betalt, men derimod er blevet udsat for yderligere afpresning.

Hvordan undgår du ransomware?

Solide sikkerhedsløsninger

Det første skridt er at sørge for at i har en solid og tidssvarende sikkerhedsløsning. Ofte kan et ransomware angreb skyldes forældet software som gør det nemt for hackerne at undgå jeres sikkerhedsforanstaltninger. Det er vigtigt at i sørger for at få opdateret jeres sikkerhedsløsninger da der er lige så hurtig udvikling i f.eks. software løsninger som der er i hackernes angreb. Hvis ikke du opdatere din sikkerhed giver du hackerne et farligt forspring.

Sikkerhedskopier

Hvis uheldet skulle være ude og i bliver udsat for et ransomware angreb, så er det ofte den ”kidnappede” information som er til størst skade for virksomheden da det lammer hele organisationen på ubestemt tid. GlobalSequr A/S vil derfor anbefale at i tager jævnlige sikkerhedskopier så virksomheden kommer så nemt igennem et eventuelt angreb som muligt.

Forsigtige medarbejdere

Det er nødvendigt at anerkende at virksomhedens medarbejdere er grundlaget for en af de største ransomware trusler. Ransomware er ofte skjult i e-mails som vedhæftede filer eller som reklame eller lignende på mindre officielle hjemmesider. GlobalSequr A/S vil derfor anbefale at i inkludere jeres medarbejdere i arbejdet for at undgå ransomware, således at de alle sammen er opmærksomme på den stigende trussel.